Sala de lectură dintre căminele T3 și T4

Deși am pornit cu gândul creării unui „campus verde”, nu ne-am limitat doar la revitalizarea urbană, care rămâne un proiect la care lucrăm și astăzi. Am vrut vă oferim și o alternativă la sălile de lectură de la bibliotecă sau din cămin, spații în campus în care veți vrea să evadați pentru câteva ore, ca să terminați acel proiect care trebuie predat cât mai rapid sau unde să vă reculegeți înainte de sesiune, dacă aveți vreo petrecere pe palier care vă sufocă în timp ce învățați.

Am început cu un spațiu care era aproape dezafectat, dintre căminele T3 și T4, unde Direcția Servicii Studențești a implementat tot un proiect al studenților de la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” – Mihaela Zazu și Vlad Tailup – pentru a crea una dintre cele mai moderne săli de lectură din Iași.

Conceptul studenților a fost unul modern și modular – mesele din sală, când nu sunt folosite pentru studiu, pot fi înclinate la diferite unghiuri pentru ca studenții Facultății de Arhitectură, cazați cu precădere în căminul T4, să le poată folosi ca planșete.

Sala are un iluminat special care nu obosește ochii, are geamuri mari pentru a permite intrarea din abundență a luminii naturale, în timp ce la nivel de lumină artificială s-a ales un amestec între cald și rece, perfect pentru studiu.

Cum sala a fost gândită pentru a fi așezată în funcție de nevoile studenților, mesele pot fi unite pentru a se putea găzdui acolo și ateliere, conferințe sau traininguri. De altfel, și studenții care au lucrat la conceptul artistic al sălii spun că ideea de bază care a stat la crearea spațiului a fost aceea de a gândi un loc în care studenții să se simtă încurajați să vină și să-și petreacă timpul într-un mod productiv.

În prima parte a zilei, când studenții sunt la ore, în sala de lectură care deservește căminele T3-T4 funcționează Societatea Antreprenorială Studențească, unde studenții universității pot să își dezvolte abilitățile de antreprenor și unde vor fi sprijiniți să își pună pe picioare propriile afaceri. Sala de lectură este deschisă între 16.00 și 06.00, în fiecare zi, timp în care puteți folosi spațiul ca să învățați, să faceți ședințe sau ateliere de lucru.

Menu