Liga Studenților Electrotehniști (L.S.ETH)

Președinte: Gabriel Apucăloaiei
Email: ligastudentiloreth@gmail.com
Adresa: Bld. Tudor Vladimirescu, Cămin T18, Etaj IV, Oficiul 4

Website
Instagram

Asociația Liga Studenților „ETH” din Iași este o asociație studențească afiliată Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din Iași. Ne mândrim cu frumoasa vârstă de 29 de ani, anul înființării fiind 1991. Proiectele realizate în cadrul asociației sunt foarte diversificate și mergem pe ideea de a fi foarte deschiși la ce este nou. De exemplu, dacă un membru are idei de noi evenimente pe care vrea să le implementeze, noi îi creăm mediul și condițiile necesare pentru a realiza acest lucru. Vă prezentăm pe scurt câteva evenimente consacrate pe care le desfășurăm periodic: Balul Bobocilor, Zilele Bobocului Ieșean, Vreau o Țară ca Afară, Festivalul Artei și Creației Gaudeamus, Galele Electro, iar lista poate continua. Pentru noi, relația cu facultatea și cu alumni este foarte importantă, de aceea tot timpul căutăm să o îmbunătățim și să o facem cât mai strânsă.

Procedura de recrutare

Liga Studenților Electrotehniști organizează o serie de evenimente marca L.S.ETH menite să atragă voluntari în asociație. Studenția este o parte importantă din viața noastră. Metoda noastră de a recruta noii membri este prin integrarea lor într-o serie de evenimente care au ca scop introducerea acestora în lumea voluntariatului și de a-i învăța ce înseamnă să fii voluntar LSETH. Acestea pot fi formale, cum ar fi sesiunea de prezentare a asociației, conducerii și membrilor vechi, dar pot și mai puțin formale, precum ar fi Boboc Party. Toate cumulate au același scop comun – de a-i învăța pe noii veniți ce înseamnă spiritul electrotehnist. În urma recrutărilor, numărul mediu al membrilor ajunge și la 150 de membri.

Exemplu de program al recrutarilor din anul precedent:
– Boboc Party
– Prezentarea LSETH
– Folk’n’Fabrik
– Grătar Ciric
– ETH-ul îți prezintă Iașul

Proiectele organizației

Zilele Bobocului Ieșean

Este un proiect realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași unde studenții politehniști pregătesc pentru proaspeții absolvenți de liceu care au optat pentru o viață studențească perfectă la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași o platformă comună de promovare, orientare și recrutare. În luna octombrie, timp de patru zile, în intervalul 12-17, Campusul „Tudor Vladimirescu” va emana tinerețe cu ajutorul asociațiilor studențești care, sub formă de târg, vor prezenta activitățile specifice și calendarul de activități pentru noul an universitar, urmând ca bobocii implicați să primească câte un kit de înscriere. În fiecare seară va fi oferit un program cultural de către studenții artiști implicați în proiect.

Vreau o țară ca afară

Un proiect finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi implementat de Asociaţia Liga Studenţilor „ETH” din Iaşi. Proiectul se adresează studenților din centrul universitar Iași având ca scop instruirea, atât teoretică cât şi practică, a acestora, în domeniul protecţiei mediului şi colectării selective. Acest proiect este o iniţiativă a tinerilor, ideea proiectului răspunzând nevoii de învăţare şi de dezvoltare în acest domeniu. În urma activităţilor desfăşurate pe parcursul celor 5 zile de training, în luna octombrie, tinerii vor dobândi abilităţi manageriale, de comunicare, de coordonare, abilităţi ce vor ajuta la dezvoltarea personală şi profesională a acestora.

Galele Electro

Un festival cu evenimente foarte diversificate. De la seri de folk sau campionat de fotbal, până la traininguri sau instruiri de prim ajutor. Acesta este un festival care se adresează exclusiv studenților și profesorilor de la Facultatea IEEIA. Este realizat cu ajutorul sponsorilor pe care reușim să îi aducem alături de noi pe tot parcursul anului. Acest eveniment încununează munca depusă pe parcursul întregului an și de aceea tot timpul este programat în luna mai sau iunie.

Menu