La cine te duci dacă ai o problemă?

E greu de găsit un student care a trecut prin studenție și singura lui problemă a fost nota de la examenul ăla greu, pe care l-au picat multe generații înaintea lui. De aceea, o universitate are un sistem de suport pentru a vă sprijini de fiecare dată când întâmpinați o problemă.

Șeful de grupă sau reprezentantul în Consiliul Facultății

Fiecare generație are câte un șef pentru fiecare grupă, ales de către toți colegii din grupa respectivă, care are menirea principală de a ține legătura cu profesorii și cu secretariatul atunci când intervin probleme administrative, de la programări de examene la anunțuri eficiente care să ajungă la toți colegii de an. La el vă puteți adresa după ce ajunge să își formeze o relație cu Direcția Servicii Studențești, conducerea facultății și secretariat. Dacă aceștia nu vă pot ajuta, sigur o vor face studenții reprezentanți în Consiliul Facultății, a căror menire este să vă ajute să vă informați și să vă apere drepturile.

Prodecanul, prorectorul responsabil de relația cu studenții

Prodecanul este un vicepreședinte al facultății – el răspunde de problemele studențești și vă poate răspunde la acele întrebări la care colegii din ani mai mari sau din diferitele ligi studențești care activează în universitate nu au un răspuns concludent. El vă poate ajuta cu probleme legate de cazare sau chiar sfaturi legate de plecarea cu burse în străinătate de tip Erasmus, înainte de a discuta oficial cu cei de la Prorectoratul responsabil cu Relațiile Internaționale. Prorectorul responsabil de relația cu studenții se ocupă de probleme la nivel macro – pe toată universitatea, și coordonează alături de directorul Direcției Serviciilor Studențești, un fel de primar al campusului, toate chestiunile care îi privesc pe studenți, dar și cele administrative, tip investiții.

Unele probleme de îmbunătățiri ale vieții în cămin le veți putea comunica direct șefului de cămin, până la angajații Direcției Servicii Studențești. Este primul ghid pe care-l aveți al campusului, știe să vă îndrume și spre facultate, dar și locurile unde distracția e pe primul loc.

Reprezentanții în Consiliul Facultății, Senat, Consiliul de Administrație

Legea Educației explică faptul că studenții trebuie să fie reprezentați în proporție de 25% în Consiliile Facultăților, în Senat și să aibă reprezentant în Consiliul de Administrație. La TUIASI exact asta se întâmplă, iar reprezentanții voștri vă pot duce problema direct la decani, prorectori și rector, atunci când considerați că aveți o sugestie care poate modifica în bine comunitatea academică din Tudor.

Consilierii din cadrul Centrului de Consiliere TUIASI

Aceștia te pot ajuta, susţine şi îndruma în orice problemă legată de adaptarea la viaţa de student, oferindu-ţi în plus şi diverse activităţi, atât individuale cât şi de grup, din sfera consilierii în carieră şi a dezvoltării personale.

Menu