Centre de consiliere, de învățare și săli de lectură moderne

Redarea zonelor de spațiu verde în campus prin diverse proiecte de revitalizare urbană este doar un pas din „masterplanul” nostru de a vă oferi cele mai bune condiții pentru cei patru ani (cel puțin!) pe care o să-i petreceți în cămin. Cum în campus existau mai multe spații dezafectate, unele foste cluburi, închise între timp, altele proprietăți ale universității care au fost recâștigate în instanță după ce au fost ocupate abuziv mai mulți ani, am luat decizia să începe să le valorificăm. Prin diverse proiecte și investiții din fonduri proprii le-am transformat pe acestea în centre de învățare, săli de lectură, spații de co-working și de petrecere a timpului dedicat studiului.

Există mai multe astfel de spații în campus, majoritatea dintre ele fiind concepute tot în colaborare cu studenții. Cel mai impresionat dintre ele este Centrul de Învățare aflat la parterul căminelor T5 și T6. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 100.000 de euro, mare parte dintre aceste fonduri fiind folosite pentru transformarea spațiului într-un centru ultra-modern și dotarea cu table inteligente și interactive, stații de lucru de minimum 1.000 de euro fiecare și mobilier care să încurajeze atât predarea în grup, cât și sesiunile individuale de consiliere. Centrul este prevăzut cu trei încăperi: una pentru activități dedicate învățării și predării, un spațiu tip sală de lectură, care poate fi folosit și ca o sală de training și consiliere în grup, cât și o sală de consiliere individuală.

Un alt proiect a fost construirea unui Centru de consiliere în locul fostului club aflat lângă căminul T13. Fostul Club T13 nu mai era folosit de ani buni și se transformase într-o zonă de depozitare. Astfel, cu ajutorul studentei Mihaelei Sîrbu, care a propus conceptul, spațiul s-a transformat radical: pot fi organizate serii de workshopuri de formare, evenimente educaționale și de consiliere, inclusiv de către asociațiile studențești și voluntari ai universității, dar în restul timpului funcționează ca sală de studiu pentru toți studenții cazați în campus, o zonă de „coworking”, unde pot lucra individual sau în echipe.

Spațiul a fost conceput cu zone de studiu în format clasic, mese și scaune, cât şi cu spații adaptate studiului relaxant sau lecturii, fotolii și canapele, dar și cu alte elemente care asigură confortul studenților ce vor să studieze sau participă la diverse activități: iluminat artificial adaptat procesului de învățare, protecție solară ale ferestrelor ce permite adaptarea luminii naturale la activitățile din sală, aparate de cafea și filtru de apă, conexiune la internet și prize, plafon cu proprietăți acustice ce asigură confortul auditiv, plante naturale ce aduc un aport confortului vizual al sălii etc.

La parterele căminelor T15, T17 ȘI T18, studenții Ioana Cătălina Antăluță-Pîrțac și Bogdan Olariu au gândit trei săli de lectură atipică, modernizată integral de Direcția Servicii Studențești. Un spațiu care să se preteze atât pentru cei care vor să se retragă și să studieze individual, în liniște și feriți de ochii celor din jur, cât și pentru cei care studiază împreună sau realizează diverse proiecte. Culorile deschise și calde, mobilierul din lemn – conceput modern pentru a oferi atât intimitate, cât și confort, au adus trei săli de lectură moderne unde puteți să vă petreceți timpul rupți de gălăgia din jur.

Menu