Board of European Students of Technology (BEST)

Președinte: Grațiel-Ionuț Grădinaru
Email: gratiel-ionut.gradinaru@bestis.ro
Telefon: 0755 085 574
Adresa: Cămin T11, Aleea Profesor Dimitrie Atanasiu nr. 5

Website
Instagram
YouTube

BEST este o organizație la nivel european formată din studenți de la Universități Tehnice. Fondat în 1989, BEST este prezent în 84 de Universităţi Tehnice din 33 de ţări europene. În România și Republica Moldova, organizația BEST este prezentă în 6 orașe: Brașov, București, Cluj-Napoca, Chișinău, Iași și Timișoara.

BEST Iasi, fondat local în 2000, numără astăzi peste 50 de membrii de la diverse facultăți din cadrul Universității „Gheorghe Asachi”, implicați activ în toate evenimentele noastre, susținând și împărtășind misiunea, valorile, obiectivele BEST, și 186 de Alumni ce ne susțin atât în dezvoltarea organizației, cât și a membrilor.

Membrii pot face parte din până la 9 proiecte diferite de eveniment, unde pot dezvolta cunoștințe de lucru în echipă,  IT&Logistica, resurse umane, marketing, design, editare video, fundraising pentru evenimente, cât și taskuri separate, autonome. În plus, sunt organizate regulat evenimente interne de traininguri și teambuildinguri, cu o durată de până la o săptămână, atât locale, cât și naționale și internaționale, împreună cu alte grupuri locale BEST.

Procedura de recrutare

Recrutările au loc cel puțin o dată pe an și constau în 3 etape, întinse pe o perioadă de 3 săptămâni, și anume: formular de înscriere, interviuri și o probă de lucru în echipă.

Studenții își antrenează și utilizează abilitățile de lucru în echipă și vorbit în public atât la fiecare etapă, cât și la trainingurile oferite de noi în aceeași perioadă. Numărul de persoane recrutate variază în funcție de numărul de evenimente organizate, dar în medie, sunt între 40 și 60 de membri BEST Iasi activi constant.

Proiectele organizației

Summer Course

Cursurile de Sezon BEST constau între una și două săptămâni de activități academice pe variate domenii inginerești sau științifice. Grupul local BEST Iași organizează anual BEST Course in Summer, ce are loc de regulă în luna iulie.

Peste 22 de studenți europeni vin să studieze în campusul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, dar mai ales să cunoască o nouă cultură, noi oameni, să se distreze și să se dezvolte din cât mai multe puncte de vedere.
Proiectul este finanțat prin fundraising de tip barter, granturi acordate de Primăria Municipiului Iași și prin suportul  Universității Tehnice „Gheorghe Asachi.

Site-ul evenimentului: https://summer.bestis.ro/
Site cu informații despre Cursuri de Sezon BEST: https://123pleciundevrei.bestis.ro/

JobShop

JobShop® este un eveniment național de carieră, organizat de grupul local BEST Iasi în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.
De obicei organizat în al doilea semestru universitar, evenimentul are ca scop crearea unei legături între mediul universitar și companii, prin interacțiunea directă dintre studenți sau absolvenți și reprezentanții companiilor, în vederea formării, dezvoltării și pregătirii acestora pentru o viitoare carieră.

Devenite deja o tradiție, sesiunile de training, activitatea Cariere de Succes și atelierele tehnice sunt ceea ce diferențiază JobShop® de un târg de job-uri obișnuit.

Reușim sa organizăm acest eveniment cu sprijinul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” și prin fundraising de tip barter.

Site-ul evenimentului: https://iasi.jobshop.ro/
Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/jobshop.iasi/

European BEST Engineering Competition (EBEC)

European BEST Engineering Competition (EBEC) reprezintă cea mai mare competiție inginerească studențească din Europa.
Competiția adună 88 de universități la 88 runde locale EBEC în 32 de țări europene, 15 runde naționale și regionale și o rundă internațională, în probe ce pun la încercare abilitățile inginerilor în devenire.
Studenții pot participa la una din cele două secțiuni ale competiției: Team Design și Case Study.
Team Design este secțiunea ce are ca scop realizarea unui prototip care îndeplinește anumite condiții de rezistență, stabilitate și mobilitate. Acest mecanism va trebui proiectat de către echipa participantă din materiale neconvenționale într-o anumită limită de timp.
Case Study constă în analizarea și rezolvarea unei probleme reale din viața de zi cu zi a societății fără construirea efectivă a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, ci dezvoltând o soluție teoretică.
Perioada de desfășurare a rundei locale este de regula în decembrie și este organizată cu sprijinul TUIASI și prin fundraising de tip barter.
Site-ul evenimentului: https://ebec.bestis.ro/
Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/ebeciasi/

BEST Training Weekend

BEST Training Weekend este un eveniment educaţional aflat la cea de-a IX-a ediţie, organizat de BEST Iasi pentru studenții din ieșeni.
Evenimentul are loc în perioada aprilie-mai și constă în două weekenduri ce conțin sesiuni de training oferite ca sursă de educaţie complementară studenţilor, menite să le asigure acestora oportunităţi de dezvoltare personală.
BTW este dedicat celor ce vor să își îmbunătăţească calităţile de lider, să deprindă abilităţi de comunicare în echipă, să își managerieze eficient ideile proprii sau să aibă parte de workshop-uri tehnice și să înveţe, într-un mediu mai puţin formal, limbaje de programare de actualitate.
Proiectul este finanțat prin fundraising de tip barter si cu suportul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.
Site-ul evenimentului: https://btw.bestis.ro/
Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/BESTTrainingWeekend

Menu