Asociația Studenților Arhitecți Iași (A.S.A.I.)

Președinte: Bogdan-Alexandru Ghileschi
Email: ghileschi_alexandru@yahoo.com
Telefon: 0768.926.349
Adresa: Str. Tudor Vladimirescu, Bl. T11, Cam. 5

Asociația Studenților Arhitecți Iași a fost fondată în anul 2008 și este formată din studenții Facultății de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” din Iași. Asociația are rolul de a pune bazele unei dezvoltări cât mai benefice pentru studentul arhitect și de a-l pregăti pe acesta pentru viitor, îmbinând studenția cu abilitățile necesare unui viitor arhitect. Prin absolvirea facultății nu se pierde statutul de voluntar, ci se dorește păstrarea legăturilor pentru viitoare parteneriate sau ulterioare metode de susținere din partea A.S.A.I. În proiectele, team-building-urile și workshop-urile A.S.A.I. sunt angrenați exclusiv voluntarii, aceștia având avantajul participării la workshop-uri de design grafic, fotografie, proiectare asistată de calculator sau modelare 3D.

Procedura de recrutare

Recrutările se realizează printr-un interviu susținut în fața comisiei formate din Board-ul de conducere al ligii, prin care sunt analizate aptitudinile și dorința de implicare a candidatului. Numarul de membri A.S.A.I – 90.

Proiectele organizației

„F.A.I”- Festivalul de Arhitectură Iași

F.A.I. este un festival cultural organizat de A.S.A.I. împreună cu Ordinul Arhitecților din România – Filiala Iași (O.A.R. Iași), cu scopul de a promova arhitectura ieșeană, studenții Facultății de Arhitectură „G.M. Cantacuzino’’, dar și diverse proiecte ale arhitecților din Iași. Festivalul are loc de obicei în luna mai și este finanțat de către O.A.R, Iași, cu sprijinul logistic al celor din A.S.A.I.

ARHI-Bradul

Este un eveniment specific A.S.A.I., derulat în perioada Crăciunului, prin care voluntarii ligii realizează un brad din materiale cât mai ecologice și cu un design special, fiind ulterior plasat în interiorul facultății și inaugurat cu un concert de colinde. Proiectul este finanțat în întregime din donațiile voluntarilor.

„C.A.S.A.” – Concursul Național al Studenților Arhitecți

Este un concurs cu caracter național destinat tuturor studenților de anul al II-lea din toate facultățile de arhitectură din țară, bazat pe realizarea unor locuințe într-un context special. Concursul de desfășoară în perioada Februarie-Mai, începând cu prezentarea temei de concurs și prezentarea orașului în care se desfășoară, în fiecare an fiind vorba de un alt oraș. Evenimentul este organizat împreună cu restul ligilor de studenți arhitecți din țară și finanțat prin susținerea oferită de sponsorii concursului.

Menu