Asociația studenților și Absolvenților Facultații de Construcții și Instalații (ASAFCI)

Președinte: Stelian-Ioan Tudoriu
Email: tudoriu.stelian@yahoo.com
Telefon: 0726.789.495
Adresa: Campusul „Tudor Vladimirescu”, Cămin T9, etaj 4, sala de lectură numărul 400

Instagram

Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații – Iași – ASAFCI s-a înființat la  30.03.2007. La fel cum spune și numele, asociația se adresează, în principal, studenților și absolvenților Facultății de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Avem ca scop promovarea activităților cultural-civile și sociale, susținerea și promovarea intereselor socio-profesionale ale studenților, precum și consolidarea relațiilor cu mediile universitare și de cercetare științifică din țară și din străinătate.

ASAFCI reprezintă studenții, este vocea lor în fața facultății, universității, minister. Avem resprezentanți de seamă atât în Consiliul Facultății, cât și în Senatul TUIASI, fiind implicați active și în programul Iași – Capitala Tineretului 2019, dar și în activitatea instituțiilor de cultură (Casa de Cultură a Studenților) – unde cea mai mare parte a activităților noastre culturale (teatru, muzică, pictură, dans) se desfățoară și sunt perfecționate. Ne axăm mult și pe latura de dezvoltare personală a studenților oferindu-le deschidere către activități cultural-civice și training-uri.

ASAFCI este parte a Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR), activând sub sigla acestora, și este structurată pe 5 departamente: Comunicare, Administrativ, Proiecte, Dezvoltare și Cultural.

Procedura de recrutare

Prima activitate prestată de ASAFCI este recrutarea bobocilor. În fiecare an, un număr de 25-30 de studenți își dedică două săptămâni de vacanță pentru a fi prezenți la standurile asociației și facultății special amenajate în zona facultății și reușesc să convingă an de an noii studenți, sub sloganul „Puneți amprenta în viața de student”, că ASAFCI este o familie din care merită să faci parte. La fiecare ședință participă în medie câte 50-60 de membri.

Proiectele organizației

IAcSIc – Întâlnirea Academică Și Culturală A Studenților Din Ingineria Civilă

Este un eveniment național desfășurat pe 4 zile de prezentări științifice, workshop-uri și socializare în care voluntarii reușesc să le ofere invitaților o vizită la Iași pe care să dorească să o repete măcar încă o dată!

Dăruiește de Crăciun

Se desfășoară pe parcursul a două zile pline de colinde, bandă, prăjituri hand-made, meci caritabil, colinde în firmele mari de construcții, strângeri de donații etc. Nu am dezamăgit în ultimii 5 ani în a face cel puțin o familie mai fericită de sărbători.

Balul Bobocilor

An de an dorim să ne autodepășim și reușim să atragem un public numeros care să se bucure de munca celor minimum 8 echipe de participanți care, ajutați de o echipă cu mai mult de 30 de voluntari în spate: dansatori, actori, desenatori, muzicieni, graficieni, șoferi etc. reușesc să pună în scenă un spectacol reușit.

Menu