Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști (ASTIP)

Președinte: Alexandra-Raluca Gîtlan
Email: astip@tuiasi.ro

Instagram

Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști Iași înființată în anul 2002 în cadrul Facultății de Design Industrial si Managementul Afacerilor din Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iași. În cei 17 ani de activitate, asociația a implementat un număr de 139 de proiecte educaționale și extra-curriculare adresate atât elevilor din învățământul preuniversitar, studenților, cât și tinerilor ingineri politehniști, dintre care 46 au beneficiat de finanțare din partea diferitelor instituții publice locale și naționale, iar 85 au fost susținute de agenți economici.

Procedura de recrutare

Voluntarii ce doresc să ne calce pragul vor fi primiți cu brațele deschise de către noi, recrutările fiind făcute cu scopul de a ne cunoaște întâi, de a vedea ce abilități au, apoi urmând să ne demonstreze ce consideră aceștia că îi recomandă

Proiectele organizației

Galerie foto

Junior Designer

Scopul proiectului: identificarea elevilor și studenților talentați și lansarea acestora în industria modei.

Descrierea proiectului: organizarea unei prezentări de modă având în prim-plan creațiilor vestimentare realizate de studenții Facultății de Design Industrial și Managementul Afacerilor realizate conform schițele de model declarate câștigătoare în urma desfășurării concursului anual de design adresat exclusiv elevilor din învățământul preuniversitar.

BE fashion, BE you, BE 100!

Scopul proiectului: dobândirea de cunoștințe specifice pentru înțelegerea elementelor și principiilor care stau la baza procesului de creație și design, utilizarea adecvată a acestora în interpretarea procedeelor, tehnicilor şi metodelor necesare în realizarea corectă a schițelor de modă în contextul designului și al industriei modei.

Descrierea proiectului: organizarea a 12 ateliere de creație artistică și a unei competiții naționale de schițe cu tema „Sunt român” la care au participat un număr de 130 de elevi din învățământul preuniversitar și 120 de studenți ai Facultății de Design Industrial și Managementul Afacerilor din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Antreprenoriat politehnist, ediția a II-a

Scopul proiectului: creșterea capacității studenților politehniști de a integra studiile tehnice cu provocările antreprenoriatului.

Descrierea proiectului: organizarea în regim rezidențial, în stațiunea Durău – județul Neamț, a 2 sesiuni de cursuri de formare profesională acreditate pe teme de antreprenoriat pentru un număr de 60 de studenți politehniști.

Menu