Asociația Studenților Chimiști ”CHEMIS”

Președinte: Diana Bahnă
Email: asc.chemis@yahoo.ro
Telefon: 0786.502.749

Website
Instagram

Asociația Studenților Chimiști „CHEMIS Iași” este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit. A luat fiinţă pe 22 februarie 1990, fiind cea mai veche organizaţie studenţească din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, cu 75 de voluntari activi, organizată sub Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”. Activitățile desfășurate sunt diverse și implică proiecte educaționale, caritabile, training-uri, festivaluri, tabere, participări la conferințe, seri de socializare, de sport etc. A.S.C. CHEMIS oferă studenților oportunitatea de a-și imprima o doză de profesionalism cu resurse benefice: un cadru prielnic de socializare și trepte vizibile de evoluție prin implicare.

Procedura de recrutare

Recrutările au loc la începutul anului universitar și se desfășoară sub formă de interviu. Se realizează anunț public pe paginile de socializare ale asociației, în cămin și facultate.

Proiectele organizației

ChemChristmas

Eveniment caritabil, desfășurat în luna decembrie. Se desfășoară sub formă de spectacol organizat de studenți în Sala de Marmură a Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”. În cadrul acestui spectacol sunt invitate cadrele didactice din facultate, studenții și are rolul de a strânge donații care apoi vor fi redirecționate către cazuri sociale.

Fenomene de transfer a cunoștințelor

Schimb de experiență cu studenți din toată țara de pe aceeași ramură universitară, desfășurat în perioada martie-aprilie, finanțat de Ministerul Educației și Cercetării. Studenții invitați își vor petrece o perioadă de 5 zile la Iași, gazdă fiind A.S.C. CHEMIS Iași, perioadă în care aceștia vor observa cum decurge activitatea în centrul nostru universitar.

Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”

proiect implementat de Casa de Cultură a Studenților Iași, organizat împreună cu asociațiile și ligile studențești, perioada martie-aprilie. Acest proiect are în vedere punerea în evidență a potențialului pe care îl au tinerii în realizarea evenimentelor culturale. Se formează o alianță între 2-3 asociații și se realizează un program artistic, pentru care se va obține un punctaj, în urma unei jurizări realizate de referenții culturali ai Casei de Cultură Iași.

Menu