Este greu pentru universitate să reușească să modernizeze continuu toate cele 21 de cămine ținând cont de faptul că au fost construite în urmă cu mai bine de 40 de ani. Am reușit să facem o reabilitare termică a majorității acestor cămine printr-un proiect european și în fiecare an facem modernizări ce poate nu par de impact, dar sunt esențiale: în ultimii ani au fost puse termopane la cinci cămine care nu aveau, s-a schimbat parchetul și s-au pus uși noi în altele, am schimbat saltele și am creat (cum altfel dacă nu cu designul și viziunea studenților noștri?) bucătării și spălătorii în aproape toate căminele.
Cea mai tare cameră de cămin primește cazare gratuită tot anul universitar
Dar fiindcă am vrut să cultivăm acest spirit al păstrării investițiilor și de a transforma într-o a doua casă camerele de cămin în care majoritatea dintre voi veți locui în următorii patru ani, am lansat și un concurs: „Cea mai tare cameră de cămin din Campusul «Tudor Vladimirescu»”. Scopul a fost întocmai acela de a-i încuraja pe studenții creativi să-și transforme camera de cămin în propriul dormitor de acasă și de a-i premia pe cei îngrijiți, pentru care curățenia e sfântă. Câștigătorii, care se dovedesc a fi creativi, ingenioși și descurcăreți, primesc cazare gratuită pe întregul an universitar, în timp ce studenții aflați pe locurile al II-lea și al III-lea primesc cazare gratuită până în martie, aprilie sau vouchere pentru a lua masa gratuit la cantină.
Evaluarea se face cu un juriu din care fac parte și studenții, se ține cont de creativitatea amenajării și ingeniozitatea mobilării spațiului de locuit, originalitatea organizării camerei, decorațiunile și elementele ce vin să îmbunătățească aspectul vizual al camerei, gradul de curățenie, investiții făcute în cameră, raportul cost-rezultat al investițiilor financiare făcute.
Înscrierea în concurs se face exclusiv online, prin completarea unui formular și prin încărcarea a cinci poze ale camerei. În primii ani ai organizării concursului au fost sute de studenți înscriși cu zeci de camere, iar inventivitatea inginerilor s-a văzut: spațiul comun de locuire, de o curățenie impecabilă, a fost îmbunătățit cu paturi create din paleți, iluminat personalizat prin led-uri de diferite culori, pereți pictați sau tapetați cu diferite modele.